جت پلاسما چیست؟
در یک تعریف خیلی ساده می توان گفت که با حرارت دادن بسیار زیاد گازها، پلاسما ها بوجود می آیند؛ جالب است بدانید که پلاسما ها نسبت به گازها خواص بسیار متفاوتی دارند. ازجمله این خواص می توان به رسانایی فوق العاده آن اشاره کرد که همین ویژگی باعث استفاده از پلاسما در پزشکی شده است.
بارش الکترونی از پلاسما (گاز یونیزه حاوی مقادیر زیادی الکترون آزاد) به بدن انسان، گرمای زیادی را به طور کانونی بر روی سطح پوست منتقل می کند که باعث می شود قسمت تحت درمان پوست دچار تصعید شده و لایه های عمقی آن دچار تخریب و تحریک شوند. تصعید پوست به معنای تخریب بافتی و تبدیل شدن اجزای جامد پوست به گاز می باشد.
از طرف دیگر، انتقال حرارت کانونی به لایه های زیرین پوست و تحریک این لایه ها موجب تحریک بافت ها و لایه های زیرین پوستی در سلول سازی، الاستین و کلاژن سازی می شود.
نکته قابل توجهی در این میان وجود دارد آن هم کانونی بودن حرارت و عدم انتقال آن به بافت های مجاور می باشد. حساسیت و دقت بالای سیستم پلاسما جت باعث می شود تا بتوان از آن برای جراحی نقاط حساس و ظریف پوست هم استفاده نمود.
در نهایت تمام ویژگی های یاد شده دست به دست هم می دهند تا مقدمات انجام یک عمل زیبایی بسیار ساده را برای بیماران و متقاضیان این عمل ها، فراهم کنند.
مزایای جراحی پلاسما جت
استفاده از روش درمانی “پلاسما جت” یا همان “پلکسر”، به نسبت روش های دیگر برتری هایی دارد که حیف است از آن ها بی اطلاع بمانید:
- عدم ایجاد هرگونه برش و خونریزی بر روی پوست
- عدم ایجاد جای زخم و یا اسکار بر روی پوست (به دلیل نداشتن هیچگونه برشی)
- بدون نیاز به بیهوشی
- عاری از هرگونه عارضه جانبی، تنها عارضه پلاسما تراپی ایجاد “ورم” و ” micro burn ” می باشد که نهایتا بعد از گذشت 1 هفته برطرف خواهد شد.
micro burn: نقاط بسیار ریزی هستتند که در اثر تصعید پوست بوجود می آیند و بعد از گذشت چند روز ازبین خواهند رفت.
- سرعت عمل بالای فرآیند درمان یا به عبارتی جراحی (پلاسما جت) ؛ معمولا بین 1-3 جلسه 30 دقیقه ایی برای موارد پیچیده تر کفایت می کند.
- بهبودی سریع ؛ بسته به نوع درمان متفاوت خواهد بود اما در تمامی موارد، به نسب روش های دیگر از بهبودی سریع تری برخوردار است.
- اثر بخشی سریع ؛ به عنوان مثال درمورد لیفت ، حذف چین و چروک و جوانسازی نتیجه به سرعت قابل مشاهده می باشد.
- عدم ورود مواد شیمیایی مضر به بدن
- بدون نیاز به استراحت و گذراندن دوره نقاهت
- نداشتن محدودیت سنی برای انجام عمل (زیر 20 سال و بالای 80 سال)
از پلاسما جت در چه مواردی استفاده می شود؟
- جهت انجام بلفاروپلاستی به روش غیر جراحی
- برداشتن انواع خال ها
- حذف و برداشتن تاتو
- درمان ضایعات پوستی مانند زگیل تناسلی ،زگیل ، فیبروم و ….
- درمان اختلالات رنگدانه ای
- درمان مشکلات پوستی ناشی از اسکار آکنه و اسکار جراحی
- درمان استریا با ترک های پوستی
- حذف خطوط اطراف دهان ، پیشانی و چشم و جوانسازی این نواحی