لیپولیزر نوعی روش درمانی مدرن و غیر تهاجمی برای کاهش چربی اضافی بدن است. روش لیپوساکشن سنتی برای از بین بردن و حذف چربی بدن در قسمت های شکم، ران، گردن و بازوها نیازمند انجام عمل جراحی است اما امروزه از روش غیرتهاجمی تری به نام لیپولیزر برای کم کردن چربی بدن استفاده می شود. در این روش بیمار در مدت زمان کمتری بهبود می یابد. علاوه براین لیپولیزر دارای نکات دیگری نیز است که کلینیک آرتا شما را با آنها آشنا می سازد.
لیپولیزر چیست؟
لیپولیزر با استفاده از یک لیزر با طول موج ۶۳۵-۶۵۰ نانومتر انجام می شود. سالهاست که از لیزر در صنایع پزشکی، توانبخشی و زیبایی استفاده می شود. لیزر درمانی جزو روش های بی خطر است و برای بدن ضرری ندارد، اما همانطور که در همه روش های پزشکی توصیه می شود، این روش نیز نباید بیش از حد مورد استفاده قرار گیرد.در روش لیپولیزر جراح محل مورد نظر را مشخص می کند و برش های بسیار کمی را ایجاد می کند تا محل انجام لیزر مشخص شود. در طول درمان، پدهای محافظ حاوی لیزر در مناطق قابل درمان قرار می گیرند. معمولاً ۱۲ پد بزرگ و ۴ پد کوچک وجود دارد که می تواند برای درمان استفاده شود. هر پد بزرگ دارای ۱۰ دیود لیزری است و پدهای کوچک دارای دو دیود هستند.
معمولاً از لیپولیزر برای آب کردن چربی های سرسخت که با رژیم غذایی، دارو یا ورزش کردن رفع نشده اند، استفاده می کنند. در این روش پس از قرار دادن پدهای لیزری، این پرتوها پوست و بافت چربی زیر پوست را گرم می کنند، سیگنال هایی به بدن ارسال می شود که نشان دهنده آغاز واکنش شیمیایی است. این واکنش باعث می شود سلول های چربی حل شوند. در طی درمان، تری گلیسیرید ها و گلیسرول ذخیره شده به اسیدهای چرب آزاد منتقل شده و به سایر بافت ها در سراسر بدن انتقال می یابند، که به نوبه خود در طی متابولیسم بدن تبدیل به انرژی می شود.
این روش فرایندی را موجب می شود که طی آن بدن از انرژی آزاد خود استفاده می کند. این نوع انتشار اسیدهای چرب یک واکنش طبیعی بدن است و زمانی که نیاز به استفاده از منابع انرژی ذخیره شده آن وجود دارد رخ می دهد. به همین دلیل، لیپولیزر چربی اضافی بدن را به طور دائم حذف می کند و این مسئله ناشی از ایجاد فرآیندی است که در بدن رخ می دهد.
چه قسمت هایی از بدن برای لیپولیزر مناسب است؟
درمان می تواند در تمام قسمت های بدن که دارای بافت چربی اضافی هستند و انواع پوست های مختلف، انجام شود. معمولاً متقاضیان برای نواحی زیر اقدام می کنند.
- شکم
- کمر
- ران
- گردن و زیرچانه (غبغب)
مدت زمان انجام لیپولیزر چقدر است؟
درمان یک ساعت به طول می انجامد و نتایج آن معمولا در عرض یک هفته دیده می شود. از آنجایی که بدن هر فرد بصورت متفاوت از افراد دیگر عمل می کند، زمان انجام لیپولیزر و مشاهده نتایج مطلوب متغییر است. به همین دلیل، تعداد جلسات درمانی مورد نیاز برای هر فرد متفاوت است. معمولا یک دوره درمان (۵ بار ~ ۵۰ دقیقه) است، اما در برخی موارد ممکن است تعداد جلسات بیشتر باشد و تا ۲ ماه به طول انجامد.
برای موثرتر شدن لیپولیزر، رعایت تغذیه سالم و انجام تمرین ورزشی منظم توصیه می شود. حتی انجام پیاده روی منظم (۲-۵ کیلومتر) نیز نوعی تمرین ورزشی محسوب می شود.
ممکن است در صورت عدم دستیابی به نتیجه دلخواه طی ۲ تا۶ ماه مجدداً لیپولیزر انجام شود.
نکته:
چه کسانی کاندیدای خوبی برای انجام لیپولیزر نیستند؟
افرادی که قصد کاهش وزن دارند، بایستی از روش لیپوساکشن یا سایر روش های دیگر کاهش وزن استفاده کنند زیرا لیپولیزر در کاهش وزن موثر نیست.
بیشتر بخوانید: