علت خشکی لب و بر طرف نمودن آن

لب‌ یکی از نواحی پوست است که بیشتر از هر جای دیگری در معرض هوا و آفتاب قرار دارد و به همین علت هم بیشتر مستعد مشکل خشکی و ترک ‌خوردگی است.

لب‌ یکی از نواحی پوست است که بیشتر از هر جای دیگری در معرض هوا و آفتاب قرار دارد و به همین علت هم بیشتر مستعد مشکل خشکی و ترک ‌خوردگی است. اگر خوب از لب‌هایتان مراقبت نکنید، گرمای بیش از حد و از دست رفتن آب بدن ، می‌تواند باعث سوزش و التهاب و حتی خونریزی آن ها شود. داشتن لب‌های ترک ‌خورده، خشک و سوزان بی‌تردید آزارنده است. برای بسیاری از کار‌هایی که در طول روز انجام می‌دهیم، از همین لب‌ها استفاده می‌کنیم. لب اگر سالم نباشد، حتی نمی‌توانیم راحت غذا بخوریم، حرف بزنیم یا لبخند بزنیم. در این مقاله از کلینیک تخصصی پوست و موی آرتا توضیحات مفیدی در زمینه علل خشکی لب و برطرف نمودن آن در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.

لب‌های شما نمی‌تواند مانند بقیه جاهای پوست بدنتان در برابر از دست دادن رطوبت مقاومت کند، چرا که لایه‌های پوست لب بسیار نازک هستند. علاوه بر این لب لایه محافظتی معمول پوست که دارای غدد چربی و عرق است را ندارد، به همین علت هم مانند بقیه جاهای بدن نمی‌تواند خودش را مرطوب نگه دارد و مستعد خشک شدن و ترک‌خوردن است. البته این ها تنها علت خشکی و ترک لب نیستند.

علت خشکی لب و بر طرف نمودن آن

برخی از عوامل خشکی لب ها و راه های درمان آن

۱- تابش خورشید داغ

اگر چه همیشه آب و هوا را در این مورد مقصر میدانیم اما در واقع همه تقصیرها متوجه هوا نیست. تابش خورشید، اگر از لب محافظت نکنید، میتواند باعث تبخیر رطوبت آن و خشکی شود. این مسئله در مناطقی که رطوبت هوا کمتر است، بیشتر خودش را نشان میدهد؛ البته وجود بادهای خشک هم در این مسئله نقش دارد. نه تنها گرما بلکه سرما هم میتواند لبهای شما را خشک و ترک خورده کند، بخصوص در مناطقی که سوز بادهای سرد زمستان بیشتر است. بنابراین فکر نکنید که در زمستان خبری از خشکی لب نیست. حتی در این فصل ابری، باد زمستان بیشتر میسوزاند.

– از دست دادن آب بدن

یکی از علامتهای کم شدن آب بدن، خشکی لب است. در کسانیکه گرما زده شده اند یا به علت اسهال آب زیادی از دست داده اند، با مشاهده شدت خشکی لب می توان پی به شدت این کمبود آب برد.

۴- کمبود بعضی از ویتامینها و املاح

کمبود بعضی از ویتامینها مانند آ، ب ، ث و املاحی مانند آهن و روی هم میتواند باعث خشکی، پوسته شدن و به خصوص ترک خوردن گوشه لب شود. بدیهی است وقتی تغذیهای سالم و کامل دارید، این مسئله نمیتواند علت خشکی لب شما باشد.

مصرف بعضی داروها

کسانی‌ که نمی‌توانند علتی برای لب‌های ترک خورده‌شان پیدا کنند بهتر است مصرف روغن های ناسالم مایع و جامد را ترک کنند و داروهای لازم برای پاکسازی کبد استفاده کنند.

همچنین مصرف بعضی داروها (مانند ترتینوئین،ویتامین آ در مقادیر زیاد، داروهای شیمی درمانی، دپنی سیلامین، ایزونیازید و فنوتیازین) هم می‌تواند این مشکل را ایجاد کند.

غذاهای ترش و مرکبات که اسیدی هستند ممکن است باعث تحریک لب و خشکی و ترک آن شوند. در این حالت سوزش لب هم ایجاد می‌شود. علاوه بر این برشی از پوست انبه هم حاوی ماده‌ای به نام توکسیکودندرون است که در سم گیاه پاپیتال هم وجود دارد و ممکن است به لب آسیب برساند.

علت خشکی لب و بر طرف نمودن آن

برخی از راه های درمان گیاهی خشکی، چاک و ترک لب

–  برای درمان خشکی لب این عارضه از گیاهان و موادی که دارای ویتامین b2 به مقدار کافی هستند استفاده کنید.

از جمله این میوه ها خیار، مرکبات، گوجه فرنگی، زردآلو، انگور، جگر، تخم مرغ مخمر آب جو، شیر، موز، هویج و سبزیجات دارای این ویتامین میباشند.

–  شب ها مقداری به دانه را در کمی آب جوش بخیسانید و صبح لعاب ایجاد شده را روی لبها مالش دهید.

–  مالیدن و استعمال موضعی وازلین، گلیسیرین و یا هرگونه چربی حیوانی برای درمان خشکی لب مفید است.

–  هر روز صبح مقداری تخم کاسنی را بجوشانید و آب آن صاف و شیرین نموده، از آن میل کنید.

–  از دیگر راههای درمان خشکی لب استعمال موضعی روغن حیوانی بر روی لبها است. به این منظور مقداری روغن حیوانی را با کمی موم عسل به طور مساوی مخلوط نموده و کمی به آن حرات دهید و از این مخلوط روزی سه مرتبه بر روی لب بمالید.

–  توصیه می شود چنانچه به طور مداوم دچار چاک و ترک لب می شوید، از عسل که خاصیت ضد باکتریایی دارد، استفاده کنید.

به این منظور مقداری عسل را به لب ها بمالید و سی ثانیه پس از خشک شدن، کمی وازلین روی آن قرار دهید و مدت ۱۵۵ دقیقه اجازه دهید روی لب باقی بماند.

سپس با گوشه حوله آغشته به آب ولرم، به آرامی وازلین و عسل را پاک کنید. این کار را روزی دو بار به مدت یک هفته تکرار کنید تا نتیجه مطلوب بگیرید.

–  مالیدن روغن زیتون بر روی لبها نیز از ساده ترین و در دسترس‌ترین راهکارهای درمان خانگی خشکی لب است. روغن زیتون باعث مرطوب شدن پوست لبها میگردد.

– ژل آلوئه ورا را روزی دوبار به لب ها بمالید تا خشکی لب ها را نیز از بین ببرد.

به طور کلی لازم است بدانیم پیش از آنکه اقدام به درمان خشکی لب ها، چاک و ترک لب کنیم، بهتر است از علت اصلی آن اطلاع پیدا کنیم.

علت خشکی لب و بر طرف نمودن آن

راهکار رفع خشکی لب

۱- دور رژ لب‌های مات و خشک را خط بکشید

رژ لب‌های چرب و مایع، بهترین مواد آرایشی برای لب‌های خانم‌هایی است که از خشکی لب رنج می‌برند.

۲- پماد ویتامین A

اگر با استفاده از رژلب دچار خشکی لب می‌شوید، بهتر است قبل از استفاده از آن، لب‌های خود را با کمی پماد ویتامین A چرب کنید.

۳- شستشوی لب ها

در صورت نیاز، لب‌های خود را با شوینده‌های ملایمی مانند صابون‌های کرم‌دار یا شامپو بچه بشویید.

علت خشکی لب و بر طرف نمودن آن

۴- ماسک شکر و عسل

دو قاشق چایخوری شکر و یک قاشق‌خوری عسل را با هم ترکیب و این خمیر را ۵ دقیقه روی لب‌های خشک و ترک‌خورده‌تان بگذارید. این کار را ۲ بار در روز تکرار کنید تا لب‌هایتان نرم‌تر شوند. می‌توانید این خمیر را برای از بین رفتن پوسته‌های لب، کمی روی آنها مالش دهید و در نهایت هم با آب ولرم بشویید.

۵- ماسک عسل و گلیسیرین قبل از خواب

قبل از خواب، ترکیبی از عسل و گلیسیرین درست کنید و آن را روی لب‌هایتان بزنید. این ترکیب را صبح که بیدار شدید، از روی لب خود با آب ولرم پاک کنید و معجزه آن را در نرم شدن لب‌هایتان ببینید.

۶- ماسک گل سرخ و شیر

یک مشت پر، برگ گل سرخ شسته‌شده را در مقدار کمی شیر به مدت چند ساعت، خیس کنید. سپس با مخلوط کردن برگ‌های گل و شیر، خمیر یکنواختی درست کنید و آن را روزی ۲ بار روی لب‌های پوسته‌پوسته‌شده یا ترک‌خورده بگذارید. قرار دادن این خمیر روی لب‌ها، پیش از رفتن به رختخواب، کمک زیادی به نرم‌تر شدن پوست لب می‌کند.

۷- روغن نارگیل

روزی ۴ بار روغن طبیعی نارگیل یا کرچک روی لب‌های خشک خود بزنید. این روغن‌ها، از قوی‌ترین و موثرترین نرم‌کننده‌های طبیعی لب در روزهای سرد و خشک سال محسوب می‌شوند.

۸- نرم کننده های پوستی

استفاده از وازلین، کره و روغن مخصوص پوست بچه‌ها هم در نرم کردن لب‌ها تاثیر دارد.

پست را به اشتراک بگذارید:
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها