میکروب مالاسزیا گلوبوزا به طور طبیعی بر روی پوست سر افراد وجود دارد. این میکروب از چربیهای طبیعی پوست تغذیه میکند. این چربی ها، مو و پوست را مرطوب نگه میدارند. زمانی که این چربیها تجزیه میشوند، نوعی ماده به نام اسید اولئیک تولید میشود. تخمین زده میشود که پنجاه درصد افراد به اسید اولئیک حساس هستند، بنابراین پوست سر آنها نسبت به این ماده واکنش نشان داده و تحریک و ملتهب میشود.
این التهاب باعث میشود که پوست سر، قرمز و خارش آور شده و در نتیجه سلولهای پوست، سریعتر خواهند ریخت. این ریزش برای از بین بردن عامل تحریک بوده و از لحاظ جسمی باعث ایجاد پوستههای سفید بر روی مو و لباس میشود. علاوه بر این عوامل دیگری نیز میتوانند باعث ایجاد شوره سر شده و یا آن را بدتر کنند. کلینیک تخصصی پوست و موی آرتا قصد دارد در این مقاله به مهمترین عوامل ابتلا به شوره سر بپردازد. با ما همراه باشید.
علل ابتلا به شوره سر
۱. حساسیت به قارچهای طبیعی مو
۲. عدم شستشوی کافی مو
۳. خشکی پوست
پوسته پوسته شدن پوست بر اثر خشکی معمولا دانه های و چربی کمتری را از سایر گونه های شوره سر ایجاد می کند. در این موارد ظهور قرمزی یا التهاب بعید است. در این افراد احتمالا پوست های خشک در قسمت های دیگر بدن مانند پا و بازوها نیز وجود دارد.
۴. حساسیت به محصولات مراقبت از مو (درماتیت تماسی)
بعضی اوقات حساسیت به ترکیبات خاصی در محصولات مراقبت از مو یا رنگ مو ممکن است موجب خارش، قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست سر شود.
بیماریهایی که با شوره علائم مشابه دارند
– یسویارزیس
– روزاسه
– کچلی سر (عفونت و قارچ پوست سر)
– درماتیت آتوپیک
– درماتیت آلرژیک
– درماتیت اطراف دهان
– آکنه اطراف دهان
– سل جلدی
– آفتاب زدگی