شوره سر

میکروب مالاسزیا گلوبوزا به طور طبیعی بر روی پوست سر افراد وجود دارد. کلینیک تخصصی پوست و موی آرتا قصد دارد در این مقاله به عوامل ابتلا به شوره سر بپردازد.

میکروب مالاسزیا گلوبوزا به طور طبیعی بر روی پوست سر افراد وجود دارد. این میکروب از چربی‌های طبیعی پوست تغذیه می‌کند. این چربی ها، مو و پوست را مرطوب نگه می‌دارند. زمانی که این چربی‌ها تجزیه می‌شوند، نوعی ماده به نام اسید اولئیک تولید می‌شود. تخمین زده می‌شود که پنجاه درصد افراد به اسید اولئیک حساس هستند، بنابراین پوست سر آن‌ها نسبت به این ماده واکنش نشان داده و تحریک و ملتهب می‌شود.
این التهاب باعث می‌شود که پوست سر، قرمز و خارش آور شده و در نتیجه سلول‌های پوست، سریعتر خواهند ریخت. این ریزش برای از بین بردن عامل تحریک بوده و از لحاظ جسمی باعث ایجاد پوسته‌‌های سفید بر روی مو و لباس می‌شود. علاوه بر این عوامل دیگری نیز می‌توانند باعث ایجاد شوره سر شده و یا آن را بدتر کنند. کلینیک تخصصی پوست و موی آرتا قصد دارد در این مقاله به مهمترین عوامل ابتلا به شوره سر بپردازد. با ما همراه باشید.

علل ابتلا به شوره سر

۱. حساسیت به قارچ‌های طبیعی مو

بر خلاف باور عمومی، خشکی پوست یکی از علل ایجاد شوره سر نیست. در حقیقت رشد بیش از حد نوعی مخمر به نام pityrosporum orbiculare باعث بروز این حالت می‌شود. این مخمر از چربی پوست تغذیه می‌کند. به همین دلیل است که افرادی با پوست سر چرب، بیشتر مستعد ابتلا به شوره سر هستند. به طور معمول، استفاده از مواد طبیعی یا شامپو‌های ضد شوره می‌توانند به درمان شوره خفیف کمک کنند.

۲. عدم شستشوی کافی مو

روغن‌های موجود در سر می‌توانند بستر مناسبی را برای ایجاد شوره فراهم کنند. بنابراین تجمع روغن یا چربی در پوست سر را می‌توان علت شوره سر در نظر گرفت. شستشوی مو می‌تواند به کاهش چربی پوست و کنترل علائم شوره کمک کند. شامپو‌های حاوی روغن درخت چای، به طور قابل توجهی به بهبود شوره سر کمک می‌کنند. همچنین به یاد داشته باشید که پس از استفاده از شامپو، مو‌های خود را کاملا بشویید.
هرچند شستشوی زیاد با شامپو نیز می‌تواند باعث خشکی پوست و بروز شوره شود. بنابراین توصیه می‌شود یک روز در میان از شامپو استفاده کنید.
علاوه بر این به یاد داشته باشید که شانه نزدن مو‌ها به طور منظم نیز می‌تواند احتمال ابتلا به شوره سر را افزایش دهد. زیرا در این حالت، سلول‌های مرده پوست بر روی سر جمع می‌شوند.

۳. خشکی پوست

پوسته پوسته شدن پوست بر اثر خشکی معمولا دانه های و چربی کمتری را از سایر گونه های شوره سر ایجاد می کند. در این موارد ظهور قرمزی یا التهاب بعید است. در این افراد احتمالا پوست های خشک در قسمت های دیگر بدن مانند پا و بازوها نیز وجود دارد.

۴. حساسیت به محصولات مراقبت از مو (درماتیت تماسی)

بعضی اوقات حساسیت به ترکیبات خاصی در محصولات مراقبت از مو یا رنگ مو ممکن است موجب خارش، قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست سر شود.

شوره سر

بیماریهایی که با شوره علائم مشابه دارند 

– یسویارزیس
– روزاسه
– کچلی سر (عفونت و قارچ پوست سر)
– درماتیت آتوپیک
– درماتیت آلرژیک
– درماتیت اطراف دهان
– آکنه اطراف دهان
– سل جلدی
– آفتاب زدگی

پست را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *