آکنه چیست؟

آکنه منافذ بسته شده غدد چربی(دانه‏ های سرسیاه و سرسفید)، جوش‏ ها و ضایعات عمیق ‏تر(کیست‏ ها یا ندول‏ ها) است که در صورت، گردن، سینه و... بروز می‏ کنند.

آکنه منافذ بسته شده غدد چربی(دانه‏ های سرسیاه و سرسفید)، جوش‏ ها و ضایعات عمیق ‏تر(کیست‏ ها یا ندول‏ ها) است که در صورت، گردن، سینه، پشت، شانه‎ ها و حتی بازوها بروز می‏ کنند. کم و بیش اکثر نوجوانان به آکنه مبتلا می‏ شوند. با این ‏حال این بیماری به گروه سنی خاصی محدود نمی ‏شود و بزرگسالان حتی تا 40 سالگی نیز می ‏توانند به آن مبتلا شوند.

به گزارش ایسنا، اگر چه آکنه معمولاً بعد از چند سال خود به خود خوب می ‏شود ولی نمی ‏توان آن را به حال خود رها کرد. زیرا از آکنه ‏ای که درمان نشود، ممکن است تا پایان عمر جوشگاه‏ هایی بدشکل بر روی پوست بماند. البته این جوشگاه ‏ها نیز قابل ترمیم می‏ باشند. در این مقاله از کلینیک تخصصی پوست و موی آرتا چند روش درمان آکنه را معرفی می نماید.

آکنه چیست؟

 ماسک عسل و دارچین

خواص عسل نیز در این زمینه به کمک‌تان می‌آید. عسل چسبناک است و دارچین تند؛ پس در نگاه اول به نظر می‌رسد هر دوی آنها چیز‌هایی هستند که باید از تماس آنها با پوست‌تان جلوگیری کنید. اما در کمال تعجب باید بگوییم عسل و دارچین در مقابل جوش‌ها مبارزان بزرگی هستند. دارچین خاصیت ضدمیکروبی دارد و جلوی تکثیر باکتری‌ها را می‌گیرد. عسل هم که یک آنتی‌بیوتیک طبیعی است و این مزاحمان کوچک را کاملا نابود می‌کند.

موادی که لازم دارید:

  • دو قاشق غذاخوری عسل
  • یک قاشق غذاخوری دارچین
  • دستمال کاغذی

صورت‌تان را با آب بشویید و خشک کنید. دو قاشق عسل و یک قاشق دارچین را مخلوط کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند و خمیر یک‌دستی به وجود آید. می‌توانید این ماسک را به کل صورت‌تان بزنید یا فقط روی نقاط مورد نظر (جوش‌ها) بمالید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید، بعد ماسک را کاملا از صورت‌تان بشویید و با دستمال پوست‌تان را خشک کنید. چون این مخلوط چسبناک است، حتما در هنگام استفاده از آن مقداری دستمال در دسترس داشته باشید.

روغن درخت چای

احتمالا هر جا از درمان‌های خانگی صحبت می‌شود، اسم روغن درخت چای هم به چشم‌تان می‌خورد. ولی ویژگی اصلی آن در درمان‌های پوستی، به ویژه درمان آکنه هاست. شاید از خودتان بپرسید در واقع این چربی است که با بستن منافذ پوست باعث جوش زدن می‌شود، پس چرا باید خودتان هم به صورت‌تان روغن بزنید؟! خب باید خدمت‌تان عرض کنیم روغن درخت چای از نوع روغنی نیست که پوست شما ترشح می‌کند؛ بلکه با حل کردن این چربی‌ها و سلول‌های مرده، منافذ پوست را باز می‌کند. همچنین خاصیت آنتی‌باکتریال دارد که از بروز مجدد جوش‌ها جلوگیری می‌کند.

نکته: روغن درخت چای را می‌توان به صورت موضعی مصرف کرد، ولی هرگز نباید خورده شود‌ و همیشه باید قبل از مصرف رقیق شود.

موادی که لازم دارید:

  • روغن درخت چای
  • آب
  • پنبه

صورت‌تان را بشویید و خشک کنید‌. روغن چای را با نسبت ۹ واحد آب به ازای هر واحد، روغن رقیق کنید. با یک تکه پنبه یا پد محلول را روی جوش‌ها بمالید. اگر بعد از مدتی احساس کردید می‌توانید از محلول قوی‌تری استفاده کنید، کم‌کم غلظت محلول را زیاد کنید. این کار را کم‌کم انجام دهید! از هر نسبت جدیدی که به کار می‌برید، حداقل یک هفته از همان استفاده کنید و بعد دوباره آن را افزایش دهید. در هر صورت هرگز آن را بدون رقیق کردن به کار نبرید. اگر دوست داشتید می‌توانید بعد از آن از مرطوب‌کننده استفاده کنید. کار دیگری که می‌توانید بکنید این است که به جای آب، از ژل آلوئه‌ورا برای رقیق‌کردن استفاده کنید. این روش به ویژه برای افرادی که پوست حساسی دارند توصیه می‌شود.

آکنه چیست؟

آلوئه‌ورا

ژل آلوئه‌ورا همراه مواد دیگر برای درمان آکنه به کار می‌رود، ولی به تنهایی هم خیلی مفید است. اگر می‌خواهید از آلوئه‌ورا به تنهایی استفاده کنید، بهترین کار این است که یک گلدان کوچک آلوئه‌ورا در خانه‌تان داشته باشید. اما اگر هم ندارید همیشه می‌توانید از ژل‌های موجود در بازار استفاده کنید، البته قبل از آن حتما بررسی کنید و ژلی که کمترین میزان افزودنی‌ها را دارد انتخاب کنید. ژل آلوئه‌ورا علاوه بر خاصیت درمانی، ضد التهاب، قرمزی و تورم هم هست. همچنین مواد آنتی‌باکتریال دارد.

موادی که لازم دارید:

  • ژل آلوئه‌ورا

بعد از اینکه صورت‌تان را شستید و خشک کردید، با انگشت یا پد، ژل آلوئه‌ورا را مستقیما روی قسمت‌های ملتهب و جوش‌دار بزنید.

آکنه چیست؟

 

آبلیمو

آبلیمو به چند دلیل می‌تواند به شما کمک کند از شر جوش‌هایتان خلاص شوید. اول اینکه آبلیمو سرشار از ویتامین C است که برای انواع پوست مفید است. همچنین سیتریک‌اسید دارد که به پاکسازی پوست کمک می‌کند. ولی مهم‌تر از همه خاصیت انقباض یا سفت‌کنندگی آن است. مواد سفت‌کننده باعث انقباض بافت‌های بدن می‌شوند و در نتیجه این خاصیت باعث از بین رفتن جوش می‌شود. علاوه بر اینها، آبلیمو سفیدکننده‌ی طبیعی پوست است و قرمزی را از بین می‌برد. اگر آبلیمو را یک‌دست به صورت‌تان نزنید ممکن است لکه‌ی سفیدی در قسمتی که تراکم بیشتر بوده به وجود آید، ولی نگران نشوید! این لکه خودش از بین می‌رود. مواظب باشید وقتی در تماس با نور خورشید هستید، هیچ آبلیمویی روی صورت‌تان نباشد. آبلیمو می‌تواند حساسیت شما به نور خورشید را افزایش دهد.

موادی که لازم دارید:

  • یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه
  • پنبه یا پد (اختیاری)
  • ماست (اختیاری)

صورت‌تان را با آب بشویید و خشک کنید. انگشت‌تان یا یک تکه پنبه را در آبلیمو بزنید و روی جوش بمالید. اگر احساس سوزش کردید می‌توانید آن را با کمی ماست مخلوط و بعد استفاده کنید.

در مورد جوش‌ها برداشت‌های اشتباه و اطلاعات متناقض زیادی وجود دارد. دانستن اینکه کدام‌یک از این اطلاعات درست و کدام غلط است به شما کمک می‌کند بهترین راه درمان آنها را پیدا کنید.

۱. جوش بر اثر آلودگی پوست به وجود می‌آید

جوش بر اثر آلودگی، نشُستن صورت یا رعایت نکردن بهداشت به وجود نمی‌آید. زیادی شستن و پاکسازی بی‌رویه با استفاده از صابون‌ها و مواد شیمیایی در واقع می‌تواند به پوست شما آسیب بزند و باعث بدتر شدن وضعیت جوش‌ها شود. اگر پوست‌تان را زیادی بشویید ممکن است پوست‌تان خشک شود و در آن صورت پوست سعی می‌کند با ترشح چربی بیشتر، این وضعیت را جبران کند. یک پاکسازی ساده برای از بین بردن چربی اضافی پوست و سلول‌های مرده کافی است.

۲. غذاهای چرب و شکلات باعث جوش زدن می‌شوند

تأثیر غذاهای چرب یا شکلات بر تولید جوش بسیار ناچیز است. البته برنامه‌ی غذایی می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد؛ کربوهیدرات‌ها یا بعضی محصولات لبنی قند خون را بالا می‌برند یا دارای هورمون‌های اضافه هستند که می‌تواند تولید جوش را تحریک کند. البته معمولا این اتفاق نمی‌افتد و جوش‌ها به دلایل دیگری به وجود می‌آیند.

۳. استرس باعث جوش زدن می‌شود

به صورت تئوری، استرس با تأثیر بر هورمون‌ها می‌تواند باعث جوش زدن شود. اما تعیین مقدار تأثیر استرس کار آسانی نیست و وقتی به مقدار استرسی که همه‌ی ما هر روز با آن مواجه هستیم فکر کنید، می‌بینید که اگر این حرف درست باشد، صورت همه‌ی مردم باید پر از جوش باشد. یک درمان مؤثر برای جوش‌ها، مقداری از تأثیر استرس کم می‌کند.

۴. اگر جوش زده‌اید نباید از مرطوب‌کننده استفاده کنید

از یک مرطوب‌کننده‌ی غیر کامدوژنی (یعنی مرطوب‌کننده‌ای که کمتر منافذ پوست را مسدود کند) استفاده کنید. بعد از استفاده از هر درمانی برای جوش‌هایتان (چه با روش‌های طبیعی و چه شیمیایی) استفاده از یک مرطوب‌کننده می‌تواند به تعادل پوست‌تان کمک کند؛ چون باعث می‌شود پوست‌تان برای جبران چربی‌های از دست رفته، دوباره چربی اضافه تولید نکند.

۵. نور خورشید و برنزه کردن، جوش‌ها را از بین می‌برد

برنزه کردن یا حتی کمی آفتاب‌سوختگی در کوتاه‌مدت می‌تواند جوش‌ها را برطرف کند. اما این یک راه حل بلندمدت نیست. این کار قرمزی جوش‌ها را محو می‌کند و می‌تواند باعث شود پوست‌تان بیش از حد خشک شود و بیشتر از فایده، برای پوست‌تان ضرر دارد.

6. روکش بالشت‌تان را بشویید

شما در اصل باید حداقل هفته‌ای یکبار روبالشتی‌تان را بشویید، اما خیلی از ما این اصل را رعایت نمی‌کنیم. وقتی می‌خواهید پوست سالم و شادابی داشته باشید باید بیشتر به این موضوع توجه کنید. اگر اصلا روبالشتی‌تان را نمی‌شویید، میکروب‌ها و ذراتی که در آن تجمع می‌کنند به مدت ۶ تا ۸ ساعت در تماس با پوست صورت شما قرار می‌گیرد و می‌تواند باعث تحریک جوش‌ زدن شود. یک بالش تمیز  که از بروز جوش‌ها هم جلوگیری می‌کند.

پست را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *